Bilindiği üzere ‘’sıcak şarap’’ dünyanın birçok ülkesinde milyonlarca insan tarafından tüketilmektedir.
Şarabın Romalılar tarafından kış aylarında ısıtılarak içildiği de bilinmektedir.
Almanlarda ‘glühwein’ olarak bilinen sıcak şarap kullanımı oldukça yaygındır. Özel sıcak şarap tarifleri ve baharat karışımları bulunmaktadır.
Sıcak şarap yapımında kullanılan baharat çeşitleri ülkelerin kendine özgü damak tatlarına göre değişkenlik göstermektedir.
Sıcak şarap geleneksel olarak tencere kullanılarak yapılmaktadır. Buna ek olarak çay makineleri ve musluktan püskürtme yöntemiyle ısıtılan makinelerde yapılmaktadır... Biz de bu yöntemlere Dionysos Sıcak Şarap Fıçısı ile hem geleneksel hem teknolojik olarak yeni bir boyut kazandırmayı başardık.