Sıcak şarap yapımında kullanılan başlıca baharat çeşitleri karanfil, tarçın, zencefil, limon, şeker, portakal, ayva, elma kabukları, kuru üzüm, nar, muskat cevizi, vanilya, yıldız anason, defne yaprağı, yeni bahar, kakule gibi farklı kurutulmuş bitkilerdir.
Tercih ettiğiniz herhangi bir şarabı Dionysos Sıcak Şarap Fıçısının üst bölümünde bulunan contalı kapağı kaldırarak haznenin içerisine doldurunuz.
Kutusundan çıkan özel demleme poşetine istediğiniz çeşitte ve miktarda baharat karışımını ilave ediniz. Baharatları ‘’şeker hariç’’ bütün şekilde doldurmanızı tavsiye ediyoruz çünkü şarabınızın tadını ve dokusunu bozabilir. Üst bölümde bulunan contalı kapağı kaldırıp Sonrasında Dionysos Sıcak Şarap Fıçıınızın ön yüzünde bulunan elektronik termostat gösterge panelinizden istediğiniz sıcaklık ayarını seçiniz. (40-50-60-70 derece) ile ayarını yaptıktan sonra çalıştırma düğmesine basınız. İstediğiniz dereceye geldiğinde otomatik olarak duracaktır. Bu aşamada şekerinizi ilave edebilirsiniz. Dilediğiniz zaman baharat demleme poşetini şarabın içinden çıkarabilir, aroma yoğunluğuna karar verebilirsiniz.